האוניברסיטה העברית בירושלים

ארועים

עוד בפרק זה:

ברכות לקמיל שירף - בוגר מחזור ח' בתכנית המנהלים

ברכות חמות לרגל הקרנת הסדרה "סלמה" בבימויו והפקתו של קמיל שירף, בוגר מחזור ח' של תכנית המנהלים .
קמיל שירף ביים והפיק את הסדרה "סלמה" בת 12 פרקים אשר תוקרן בערוץ 1 ותעלה לשידור ב 6.6.15 .

"סלמה" הינה סדרת דרמה בת 12 פרקים שהופקה לערוץ 1 על המגזר הבדואי, ועולה לשידור ב 6/6/2015 שבמרכזה עומדת סלמה, אישה צעירה, אשת איש ואם לשני ילדים, שיוצאת למאבק לשיווין בין נשים וגברים בחברה הבדואית, הפטריאכלית וההיררכית, חברה ששואפת להיות חלק מהעולם המודרני, אבל מתקשה להשתחרר מהמסורת הייחודית שלה. סלמה מחליטה לעשות דבר שמעולם לא נעשה, היא מחליטה לרוץ כמעומדת לראשות המועצה, ובישוב המתיחות מגיעה לשיאה. השיח' מצליח לערער את התמיכה בה, גם בתוך משפחתה. אבל בלבבות נשות הישוב, הוצתה האש שלא תכבה.

למרות שנושא הסדרה מתרחש בכפר בדואי, אלא שהתוכן רלוונטי מאוד לחברות שנקרעות בין שינוי לשמרנות, בין הסתגרות לפתיחות, בין מסורת למודרנה, בין האחריות החברתית לרווחת הכלל לבין עסקנות וטובות הנאה אישיים, בין זכויות הפרט לבין דיכוי, בין עמידה על תקינות שלטונית לבין עריצות ושחיתות שלטונית ומוסרית.

העשייה הטלוויזיונית המבורכת זו, הינה צעד חשוב לאין שיעור לחשיפת אורחות חייהם, מצוקותיהם והדילמות היומיומיות של האוכלוסייה הבדואית, והבאתם לקהל הצופים הרחב בישראל.

החברה הישראלית על כל גווניה עוברת טלטלה גדולה, והשסעים רק מחריפים. ואנו תפקידנו במצב האבסורדי הזה לקרב לבבות ולנטוע תקווה לחיים משותפים תוך הכרה וכיבוד של האחר ואין יותר טוב מהמדיה כאמצעי עוצמתי בכדי לקדם מטרות נעלות אלו. לכן צריך לחזק את האמצעי הזה במיוחד בקרב האוכלוסיות שמרגישות מודרות ומנוקרות.